De mens is een spiritueel wezen dat,
om werkelijk spiritueel te kunnen zijn,
een lichaam nodig heeft.

Thomas van Aquino
.

Voor volwassenen

Al jaren houd ik mij bezig met de begrippen ‘ziekte-gezondheid’. Is gezondheid slechts de afwezigheid van ziekte? Het Groot Woordenboek van Dale omschrijft gezondheid als een toestand van welzijn in geestelijk, lichamelijk en/of maatschappelijk opzicht. Duidelijk is dat het bij het begrip gezondheid dus niet alleen gaat over de lichamelijke gezondheid van mensen, maar ook over de geestelijke gezondheid en het welzijn.

Naar mijn idee is ziekte of pijn vaak een teken van de aanwezigheid van een onbalans.


 

Van fysiotherapeut naar Vera. Mede door mijn achtergrond als fysiotherapeut probeer ik een brug te slaan tussen de mechanische component van het fysieke lichaam en de meer onzichtbare maar voelbare belevingswereld (gevoelswereld).

Naar mijn idee is ziekte of pijn vaak een teken van de aanwezigheid van een onbalans. Wanneer je ervoor openstaat kun jij leren meer in contact te komen met jouw gevoel en lichaam om hieruit mogelijke inzichten te verkrijgen.

Praktisch Contact
  • Beatrix
    'Vera is voor mij de Kracht van Zacht. Haar energetische kracht en zachtaardige benadering zijn essentieel voor heling. Op alle vlak.'  
    Beatrix
  • - Ymke
    'Vera heeft mij geholpen in een zeer stressvolle periode weer te kunnen ontspannen en heeft mij vanuit "piekerstand" weer "terug in mijn eigen lijf en gevoel-stand" gebracht. Dit deed zij op een erg positieve invoelende zachtaardige manier. Ik ben haar hiervoor erg dankbaar en raad het iedereen aan die veel last van stress gerelateerde klachten ervaart.'
    - Ymke

Meer in contact komen met jouw lichaam?