Niet de arts maar het lichaam
geneest de ziekte.

Hippocrates

Over de praktijk

In mijn praktijk kom ik mensen tegen met pijnklachten die al jaren bestaan, sluimerend of constant aanwezig. Of mensen die na jarenlange opgebouwde spanning in een burn-out terecht komen met bijbehorende fysieke klachten als extreme moeheid en hyperventilatie.

Deze fysieke signalen komen niet voor niets en vragen jouw aandacht. We willen vaak zo snel mogelijk van de pijn af en soms mopperen we zelfs op die ‘rot rug’ of ‘die vervelende paniekaanval’. Zo plaatsen we het buiten onszelf, creëren we nog meer afstand tot dit deel en projecteren we hier vaak negatieve gevoelens op. We geven het aandacht maar vaak een negatieve vorm van aandacht.

We hebben nooit geleerd werkelijk naar ons lichaam te luisteren en hiermee te communiceren. Wie kent jouw lichaam beter dan jijzelf?


 

Waar ik graag bij begeleid, is mensen meer bewust te laten worden van hun eigen lichaam en de signalen hiervan. Voordat ze naar een hulpverlener gaan, zou het mooi zijn als zij zelf hun aandacht en tijd hieraan besteden. Zie jouw signaal, bijv. in de vorm van een lichamelijke klacht, niet als iets negatiefs (dus geen ‘eigen schuld dikke bult’) maar als een prachtig hulpmiddel. Jouw lichaam geeft jou zo behulpzaam als het is, een signaal af waar jij op kunt anticiperen. Je mag je lichaam hiervoor bedanken in plaats van het af te straffen.

De begeleiding zal plaatsvinden middels lichaamswerk. Van massagetechnieken op de behandelbank tot meditatie naar datgene dat de aandacht vraagt in jouw binnenwereld.

Ik heb mij geschoold op het gebied van Rebalancing© (2009 gediplomeerd), Craniosacraal therapie, Mindfulness en antroposofische fysiotherapie. Al deze kennis en opgedane ervaringen integreer ik in mijn sessies lichaamswerk.


Volwassenen Kinderen
  • Beatrix
    'Vera is voor mij de Kracht van Zacht. Haar energetische kracht en zachtaardige benadering zijn essentieel voor heling. Op alle vlak.'  
    Beatrix
  • - Ymke
    'Vera heeft mij geholpen in een zeer stressvolle periode weer te kunnen ontspannen en heeft mij vanuit "piekerstand" weer "terug in mijn eigen lijf en gevoel-stand" gebracht. Dit deed zij op een erg positieve invoelende zachtaardige manier. Ik ben haar hiervoor erg dankbaar en raad het iedereen aan die veel last van stress gerelateerde klachten ervaart.'
    - Ymke

Meer in contact komen met jouw lichaam?